hidup pelajar...

Hidup ini umpama seorang pelajar. Setiap hari ada perkara yang boleh dipelajari, jika mahu! Kejayaan dalam hidup amat bergantung kepada apa yang dipelajari dari kehidupan sehariannya.

Sejak saya menawarkan khidmat coaching - khususnya kepada pengunjung-pengunjung blog saya (secara percuma) - sebenarnya banyak saya pelajari daripada mereka.

Sesi-sesi coaching yang dikendalikan banyak mempaparkan warna-warna kehidupan. Realiti kehidupan, yang kadang-kala tidak terfikir dek akal!...jika kita berada di luar ruang lingkup kehidupan tersebut.

Walau apa pun warnanya, setiap coachee saya itu berhasrat untuk membuat perubahan. Berubah dari keadaan yang TIDAK DISENANGI kepada yang DIIDAM-IDAMKAN. Semua mereka telah MENGORAK LANGKAH untuk melakukan perubahan-perubahan yang dijangkakan.

Namun, untuk memastikan sesuatu perubahan itu mantap dan berkesan ditangani, apa yang pasti segala bentuk RINTANGAN perlu diurus sebaik mungkin. Rintangan itu datangnya dari dalam diri sendiri dan juga persekitarannya.

Dan perlu diingat bahawa dalam setiap rintangan itulah terkandung ILMU KEHIDUPAN yang sentiasa mengajar kita untuk meneruskan hidup! InsyaAllah. Baca lanjut DI SINI